Hronologija

Izvor: Kurir, 30.Jul.2008, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hronologija

21.30: Oko 500 navijača Partizana, u vidno alkoholisanom stanju, peva navijačke pesme i pali hrvatsku zastavu.

21.45: Grupica pristalica SRS penje se na binu.

21.55: Počinju sukobi navijača i policije. Navijači bacaju flaše napunjene peskom, kamenice i delove žardinjera prema policiji. Policija razbija grupu, od koje se jedan deo povukao prema Trgu, a ostatak u Dečansku ulicu. Većina kontejnera za đubre zapaljena je i prevrnuta, a dva zapaljena kontejnera gurnuta su >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u terazijski tunel.

22.00: U snažnom naletu navijača policijski kordon potisnut je prema zgradi “Politike”. Grupa navijača je frižider za sladoled bacila na policiju. Dva kordona Žandarmerije u silovitom jurišu uz dejstvo suzavca potiskuje navijače prema Trgu.

22.10: Generalni sekretar SRS Aleksandar Vučić pokušava da smiri navijače. Policija gumenim mecima rasteruje navijače i huligane. Grupa demonstranata prevrće žardinjere i pali kante za đubre. Oko 200 huligana s duksevima i fantomkama na glavama kreće u direktan juriš na policijski kordon na uglu Makedonske i Dečanske.

22.15: Grupa navijača iz Kondine napada policajce staklenim flašama i kamenicama, ali su dejstvom suzavca razbijeni i potisnuti prema Kosovskoj ulici.

22.20: Na uglu Makedonske i Dečanske silovit sukob policije i demonstranata. Policajci su zasuti kišom staklenih flaša iz dva pravca, od Trga Republike i Doma Vojske. U sukobu s navijačima lakše povređeno nekoliko policajaca.

22.30: Policija uz pomoć desetak patrona suzavca potiskuje demonstrante duboko prema Knez Mihailovoj. Pojavljuje se kordon žandarma s fantomkama na glavama, koji u silovitom jurišu razbijaju demonstrante.

22.45: Grupa navijača krije se u parku ispred tržnog centra “Staklenac”. Tokom pretraživanja parka uhapšena šestorica demonstranata.

22:50: Žestok sukob policije i demonstranata u Knez Mihailovoj. Na policiju bacane kamenice i žardinjere. Ispaljeno nekoliko topovskih udara prema demonstrantima. Nekoliko kordona policije demonstrante potiskuje prema Studentskom trgu, gde su ih opkolili i razbili.

22.55: Oko “Ruskog cara” stacionirana dva policijska kordona. Oko njih razbijene betonske žardinjere, razbacane metalne kante za đubre i stolice iz obližnjih kafića.

23.05: Trg i okolne ulice očišćene od demonstranata. Na teren izlaze komunalci da raščiste ulice, saobraćaj ponovo uspostavljen.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.