Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2008, 19:37 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Hranimo se zdravo - loše
NOVI SAD - Nepravilna ishrana i gojaznost su, pokazuju rezultati, karakteristični za Vojvodinu. Gotovo trećina mladih kod nas svakog dana živi na pekarskoj hrani ili onoj iz kioska.
Među osnovnim ciljevima Ministarstva poljoprivrede je da obezbedi proizvodnju zdravstveno bezbedne hrane, kao i usklađivanje domaćih sa propisima Evropske unije u toj oblasti, rečeno je na 12. međunarodnoj „Eko konferenciji ", koja je danas počela u Novom Sadu i trajaće do 27. septembra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
O ovom problemu i (ne)kontroli primene aditiva za RTV govori Jasna Mastilović, direktor Instituta za prehrambene tehnologije.
Na „Eko konferenciji" će biti sagledani i svi aspekti organske proizvodnje zdrave hrane, kaže profesor Branka Lazić, koja dugi niz godina radi na tome.
Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...