Hovenijer: Potreba deeskalacije, gradonačelnici da ne rade iz opštinskih zgrada

Izvor: B92, 29.Maj.2023, 18:47

Hovenijer: Potreba deeskalacije, gradonačelnici da ne rade iz opštinskih zgrada

Američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer izjavio je danas da su zemlje Kvinte saglasne da je potrebno deeskalirati situaciju.

On je to rekao posle sastanka ambasadora zemalja Kvinte sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, dodao i da je preporuka SAD da gradonačelnici ne rade iz opštinskih, već iz drugih zgrada.

Hovenijer, međutim, nije naveo da li se Kurti slaže sa ovom preporukom, rekavši da nije na njemu da o tome govori.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"SAD veruju, govorim i o mojim kolegama, da nije neophodno da izabrani predsednici na severu obavezno svakodnevno idu na posao. U stvari, kratkoročno, preporučujemo da se to ne dešava", rekao je Hovenijer, prenosi Reporteri.

Rekao je da postoji saglasnost da treba deeskalirati situaciju, ''ali da ne zna da li može da kaže da postoji saglasnost o tome kako će se doći do te deeskalacije''.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PALA PRVA SANKCIJA ZA PRIŠTINU Američki ambasador potvrdio: Za Kosovo su te vežbe ZAVRŠENE

Izvor: Blic, 30.Maj.2023, 16:57

Američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer rekao je da je otkazivanje učešća Kosova u vežbi "Defender Evropa 2023", prva posledica za Vladu Kosova, koja je odbacila pozive Vašingtona da deeskalira situaciju na severu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.