Hoti zatražio da se OBUSTAVE RADOVI kod manastira Visoki Dečani

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Avg.2020, 15:51

Hoti zatražio da se OBUSTAVE RADOVI kod manastira Visoki Dečani

Traži da se radovima stane na put

Premijer tzv. Kosova Avdulah Hoti zatražio je da se obustave radovi na putu Dečani - Plav koji se nalaze na zaštićenom području manastira Visoki Dečani.

U saopštenju kosovske vlade navodi se da premijer Hoti ceni vitalni značaj ovog puta za građane, ali da je potrebno i poštovanje važećeg zakonodavstva koje je usvojila Skupština tzv. Kosova, kao i odluke Ustavnog suda tzv. Kosova.

- Imajući u vidu značaj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tog puta na ekonomiju i kvalitet života stanovnika opštine Dečani, Hoti podržava preispitivanje svih zakonskih i praktičnih mogućnosti na terenu za završetak ovog puta koji povezuje tzv. Kosovo i Crnu Goru - navedeno je u saopštenju.

Hoti istakao je punu posvećenost vlade i naroda tzv. Kosova u očuvaju i poštovanju verskih objekata kao zajedničku vrednost bogatog duhovnog nasleđa tzv. Kosova, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.