Hosni: Zbog jevrejske zavere nisam postao novi šef UNESKO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2009, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hosni: Zbog jevrejske zavere nisam postao novi šef UNESKO

KAIRO - Egipatski ministar kulture Faruk Hosni izjavio je danas da je zavera Jevreja "zakuvana u Njujorku", razlog što nije postao novi šef Organizacije UN za kulturu i obrazovanje (UNESKO).

Hosnija na izborima za tu funkciju je juče pobedila bugarski diplomata Irina Bokova.

"Bilo je jasno do samog kraja glasanja da je postojala zavera protiv mene", rekao je Hosni novinarima po povratku iz sedišta UNESKO u Parizu.

On je rekao da "postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << grupa Jevreja koji su imali glavni uticaj u izborima, na kojima je postojala ozbiljna šansa da ih osvoji Egipat".

Poslednjih meseci Hosni je smatran favoritom za novog šefa UNESKO, ali su njegove šanse znatno opale zbog cenzure kulture u njegovoj zemlji - Egiptu i zbog njegovih prošlogodišnjih izjava da će spaliti izraleske knjige. On se kasnije zbog tih izjava izvinio.

Izbor Bokove koja će 15. oktobra zameniti Koičira Macuru na fukciji gerenaralnog direktora Organizacije UN za obrazovanje, nauku i kulturu, treba da potvrdi Generalna konferencija koju čine 193 člana UNESKO-a.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.