Horgoš 2 se otvara 1. avgusta

Izvor: Radio 021, 02.Jun.2015, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Horgoš 2 se otvara 1. avgusta

Stari granični prelaz sa Mađarskom - Horgoš biće otvoren do 1. avgusta, kaže državni sekretar u Ministarstvu građevine, saobraćaja i infrastrukture Imre Kern.

On je za subotičku RTV Panon rekao da će građevinski radovi na revitalizaciji ovog prelaza biti završeni do 1. jula, nakon čega će još mesec dana trajati "postavljanje objekta u funkciju". "Biće sve završeno, možda će neki manji radovi naknadno, ali je važno da će biti otvoreno 1. avgusta, to je rok. Mi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ćemo granični prelaz, kako mađarska tako i naša strana, nazvati Horgoš-2. Na autoputu i na prilaznim putevima će biti označen tablama, dakle svi će moći da nađu granični prelaz", kaže Kern.

Nakon završetka radova, tu će funkcionisati sistem prelaska kao na graničnom prelazu Bački Vinogradi-Ašothalom, odnosno kontrola će biti u jednom objektu i za mađarsku i srpsku stranu.

Meštani kažu da će otvaranje starog prelaza mnogo pomoći jer će skratiti vreme čekanja, pogotovo tokom leta kada gastarbajteri putuju kući i kada treba dugo čekati na prelazak. Na graničnom prelazu će biti i banka, menjačnica i pomoćne prostorije.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.