Hongkong: Policija upotrebila suzavac na protestima VIDEO

Izvor: B92, 10.Avg.2019, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hongkong: Policija upotrebila suzavac na protestima VIDEO

Policija je upotrebila suzavac da bi rasterala demonstrante u Hongkongu, nakon što su se okupili na dva mesta uprkos službenoj zabrani.

Suzavac je upotrebljen protiv oko 1.000 ljudi okupljenih na prigradskoj železnickoj stanici u Tai Vaiju, u severnom regionu Novih teritorija, kao i protiv demonstranata koji su opkolili policijsku stanicu u distriktu Cim Ša Cui na severnoj strani luke Honkonga, preneo je AP.

Demonstracije u Hongkongu održavaju se već devet nedelja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i počele su kao odgovor na predloženi zakon o izručenju, ali su se proširile i na zahteve za više sloboda, navela je agencija.

Demonstranti žele ostavku predsednice vlade Hongkonga Keri Lem i istragu zbog pritužbi na zloupotrebe od strane policije.

Demonstranti su danas blokirali i ulaz u tunel u kome se odvija saobraćaj ispod luke u oblasti Hung Hom.

Takođe, više stotina aktivista okupiralo je aerodromsku salu za dolaske, neki su seli na pod i crtali protestne plakate, dok su ljubazno pozdravljali putnike koji su stizali.

U dva odvojena protesta jutros, male grupe starijih građana Hongkonga prošle su pored poslovne zone. Oba marša protekla su mirno, preneo je Rojters.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.