Izvor: Nezavisne Novine, 06.Jun.2018, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Homo Machina - put kroz nevjerovatan mehanizam tijela

Homo Machina je 2D istraživačka igra u kojoj možete otkriti sve o nevjerovatnom svijetu ljudskog tijela, koji je uistinu veoma nalik složenom mašinskom sistemu.

Igre koje se bave edukacijom imaju dva osnovna problema: 1) dosadne su i 2) korisnički interfejs u najmanju ruku nije privlačan. Zapravo je vrlo teško osmisliti zabavan pristup sadržaju koji nas uvijek podsjeti na beskonačne sate sjedenja u školskoj klupi i učenja. Stoga nije iznenađujuće što su avanturističke >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << igre znatno popularnije.

ARTE je sada predstavio igru pariske ekipe razvojnih programera Darjeeling, koja se hrabro uhvatila u koštac sa navedenim izazovima obrazovnog žanra. Moramo priznati da su bili vrlo uspješni. Igra Homo Machina istovremeno je zabavna i edukativna, a ima i odličnu grafiku.

Štaviše, grafika zaslužuje da joj posvetimo više prostora. Ilustracije iz cijele igre rukom je crtao dr. Fritz Kahn (1888.-1968.), njemački ginekolog i autor dijela naučne-fantastike. U njima je ljudsko tijelo prikazano kao fabrika u steampunk stilu, sa paralelama između ljudskih organa i raznih mašina. Zaista se isplati isprobati je, a ekipa je uspjela da razvije genijalan koncept u jednostavnu, ali zabavnu igru. A to mnogo znači za cjelokupan doživljaj.

Vaš zadatak je vrlo lak: morate se pobrinuti da tijelo radi u svakoj situaciji. Dakle, prilikom ustajanja, smijanja, jela, itd. Kako biste u tome uspjeli, morate odlaziti u različite sektore i rješavati probleme i zadatke relevantne za trenutnu situaciju. Premda nivoi nisu pretjerano teški, ima nekoliko zadataka oko kojih ćete se morati dobro pomučiti.

Dakle, preporučuje se i djeci i odraslima. Ovako nešto roditelji mogu čiste savjesti dati djeci, jer će se zabaviti, i sigurno naučiti nešto novo i korisno.

Homo Machina dostupna je za iOS i za Android, a prvi nivo možete besplatno isprobati i u internet ptretraživaču.

(imagazin.rs)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.