Izvor: B92, 22.Avg.2010, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Homen: Šarić i politička pozadina

Podgorica -- Slobodan Homen iz Ministarstva pravde izjavio je da će istraga protiv Darka Šarića, pokazati da se radi o velikoj mafiji koja je imala pomoć državnih struktura.

Homen nije želio da precizira da li će istraga obuhvatititi i neke crnogorske državljane ida je najbolje pustiti tužilaštvo da obavi svoj posao do kraja.

"Kod Šarića je reč o velikoj mafiji transnacionalnog karakera, koja je novac od trgovine kokainom pokušala da legalizuje kroz privredu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grane", rekao je Homen dnevniku "Dan".

" Oni to nisu mogli da urade bez pomoći političkih struktura više država. Istraga će sigurno obuhvatiti i neke ljude iz sveta biznisa, kao i političare, ali je najbolje da ne prejudiciramo stvari. Ono što je sigurno jeste da će istraga obuhvatiti i neka zanimljiva lica", najavio je državni sekretar.

On je rekao da je na policiji i tužilaštvu da pronađu dokaze i da je za to potrebno vreme, "a na nama ostalima je da ih u tome ne ometamo već da ih podržimo". "Kompromisa i odustajanja ne sme da bude ma kakvi izazovi i prepreke bili na putu", istakao je Homen.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Slobodan Homen: Istraga protiv Šarića obuhvatiće neke biznismene i političare

Izvor: SEEbiz.eu, 22.Avg.2010

PODGORICA - "Kod Šarića je reč o velikoj mafiji transnacionalnog karaktera, koja je novac od trgovine kokainom pokušala da legalizuje kroz privredne grane", kazao je Slobodan Homen crnogorskom listu "Dan".

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.