Homen:Razmotrićemo zabranu pojedinih navijačkih grupa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2009, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Homen:Razmotrićemo zabranu pojedinih navijačkih grupa

BEOGRAD - Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen izjavio je danas da će nadležni državni organi, pošto dobiju prve policijske izveštaje, razmotriti pitanje zabrane delovanja pojedinih navijačkih grupa.

Homen je naveo da će pitanje zabrane tih grupa biti razmatrano u okviru šire borbe protiv kriminala, jer se delovanje navijačkih grupa ne svodi samo na postupke u vezi sa njihovim istupanjem na sportskim događajima.

Za te grupe navijanje je samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pokrivalica za ozbiljne kriminalne radnje, promet droge i druge oblike kriminala, rekao je Homen u pauzi konferencije "Uloga strukovnih udruženja u reformi pravosuđa i podrška kanadskog projekta za reformu pravosuđa u Srbiji".

On je podsetio da je Tužilaštvo na predlog Ministarstva pravde Ustavnom sudu Srbije podnelo inicijativu za zabranu organizacija "Obraz" i "1389".

Komentarišući najavu organizacije "1389" da će se pridružiti i podržati "Marš protiv nasilja", koji je zakazan za sutra, Homen je rekao da je to u nadležnosti policije, koja treba da izvrši ozbiljne bezbednosne provere.

On je istakao da problem nasilnog ponašanja omladine, ne može biti rešen isključivo kaznenom politikom i da je potrebno da učešće u tome uzmu i porodica, mediji, društvo, političke stranke, svi oni koji imaju uticaja na formiranje svesti kod mladih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.