Homen: EK pozitivno ocenila nacrte zakona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2011, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Homen: EK pozitivno ocenila nacrte zakona

BEOGRAD -

Evropska komisija dala je pozitivno mišljenje na tekstove nacrta zakona o izboru narodnih poslanika i o finansiranju političkih partija, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen.

Na konferenciji za novinare nakon sednice Vlade Srbije, Homen je rekao da nacrt izmena Zakona o izboru narodnih poslanika predviđa ukidanje blanko ostavki poslanika, kao i takozvanu zatvorenu izbornu listu, odnosno izbor poslanika po redosledu na listi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Direktor kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović rekao je da je vlada usvojila uredbu kojom se precizira sindikalno organizovanje u Vojsci Srbije.

On je rekao da će se sindikati u vojsci organizovati u skladu sa odredbama Zakon o radu, a da su komande dužne da obezbede uslove za rad sindikata u određenim vojnim jedinicama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.