Homen: Brišu se uvreda i kleveta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jul.2011, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Homen: Brišu se uvreda i kleveta

BEOGRAD -

Kleveta i uvreda uskoro će biti izbrisane iz Krivičnog zakonika Srbije, najavio je danas državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen za portal Novi magazin

Radna grupa za promenu Zakonika odlučila je na sastanku u petak da osim dekriminalizacije uvrede i klevete, predloži da se izmenama i dopunama zakona predviđenim za oktobar izbriše zloupotreba službenog položaja.

"Brisanje klevete i uvrede iz krivičnog zakonika od izuzetne je važnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za novinare i medije koji su izloženi čestim tužbama za klevetu i uvredu i kaznama koje ugrožavaju njihov opstanak", rekao je Homen.

Posle brisanja iz krivičnog zakonika, kako je rekao, kleveta i uvreda biće predmet parničkog postupka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Homen: Brišu se kleveta i uvreda

Izvor: S media, 19.Jul.2011, 00:54

Kleveta i uvreda uskoro će biti izbrisane iz Krivičnog zakonika Srbije, najavio je danas državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen za portal Novi magazin. ..Radna grupa za promenu Zakonika odlučila je na sastanku u petak da osim dekriminalizacije uvrede i klevete, predloži da se izmenama...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.