Homen: BiH još nije tražila Ganića

Izvor: Vesti-online.com, 15.Mar.2010, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Homen: BiH još nije tražila Ganića

Ministarstvo pravde Srbije još nije dobilo zvaničan zahtev pravosudnih organa BiH za ustupanje krivičnog gonjenja člana ratnog Predsedništva BiH Ejupa Ganića, izjavio je državni sekretar u tom ministartvu Slobodan Homen.

On je rekao da će Ministarstvo pravde taj zahtev, ako stigne, proslediti Veću za ratne zločine u Beogradu i dalje postupiti po njegovoj odluci.

Homen je napomenuo da je za Ministarstvo pravde Srbije najvažnije da svi optuženi za ratne zločine >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << odgovaraju.

Srbija očekuje da odgovaraju i svi koji su činili zločine nad Srbima, istakao je Homen.

On je dodao da je manje važno da li će postupci biti vođeni pred Haškim tribunalom ili pred sudovima neke od bivših jugoslovenskih republika, ali je važno da oni budu izvedeni pred lice pravde.

Ganić je uhapšen 1. marta na londonskom aerodromu "Hitrou" po poternici Interpola Srbije, a po nalogu Veća za ratne zločine, koje vodi istragu protiv njega i još 18 osoba zbog sumnje da su počinili ratni zločin nad pripadnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, 3. maja 1992. godine.

Srbija je zatražila njegovo izručenje, a takođe i BiH.

Britanski sud pustio je 11. februara Ganića iz pritvora uz kauciju. On mora da ostane u Londonu do odluke suda o zahtevu Srbije za izručenje, uz obavezu redovnog javljanja u policijsku stanicu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.