Holandski sud obustavio postupak protiv oca koji je izolovao decu od sveta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2021, 15:28

Holandski sud obustavio postupak protiv oca koji je izolovao decu od sveta

Holandski sud presudio je danas da ocu, koji je izuzetno religiozan i koji je neku svoju decu godinama držao izolovano od spoljnog sveta, ne može da se sudi zbog optužbi za seksualno zlostavljanje dece, uz obrazloženje da nije sposoban za suđenje jer je imao moždani udar.

Odluka je doneta nakon što su tužioci prošlog meseca zatražili od suda u Asenu na severu Holandije da odustane od slučaja, jer šezdesetosmogodišnji osumnjičeni nije sposoban za suđenje, preneo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << AP.

Time je završen slučaj koji je bio na naslovnim stranama novina širom sveta nakon što je jedan od njegovih sinova digao uzbunu i vlasti otkrile da otac godinama živi sa šestoro svoje dece u seoskoj kući na istoku Holandije.

Šestoro dece koja su držana na farmi u udaljenom selu sada su već mladi ljudi. Troje starije braće i sestara ranije su napustili izolovani porodični život.

Njihova majka je preminula 2004. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Holandski sud obustavio postupak protiv oca koji je izolovao decu od sveta

Izvor: Radio 021, 04.Mar.2021

Holandski sud presudio je danas da ocu, koji je izuzetno religiozan i koji je neku svoju decu godinama držao izolovano od spoljnog sveta, ne može da se sudi zbog optužbi za seksualno zlostavljanje dece, uz obrazloženje da nije sposoban za suđenje jer je imao moždani udar...Odluka je doneta nakon...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.