Izvor: Piplmetar.rs, 08.Jul.2023, 14:30

Holandska vlada na ivici pada

Betadanas 00:14

Foto: EPA-EFE/ROBIN UTRECHT
Premijer Holandije Mark Rute podneće ostavku koja povlači i ostavku njegovog kabineta nakon što nisu uspeli dogovori o merama za suzbijanje imigracije, javlja Rojters, pozivajući se na holandsku agenciju ANP.
Iz Ruteovog kabineta saopšteno je da će biti održati hitan sastanak vlade.
Agegencija AFP istovremeno javlja da je koaliciona vlada holndskog premijera Marka Rutea pala nakon žestokih pregovora između četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << vladajuće stranaka oko politike prema izbeglicama.
„Vlada nije postigla dogovor o merama koje treba preduzeti kako bi se ograničio priliv tražilaca azila“,objavila je holandska radiotelevizija OUR.
„Ovo je kraj četvrte Ruteove vlade“, navodi OUR.
Rute, premijer s najdužim stažom u istoriji Holandije, preuzeo je četvrti put vladu u januaru prošle godine nakon rekordnih 271 dan pregovora.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.




Povezane vesti
Najnovije
Svet



Naslovna strana
Naslovna strana za 8. i 9. jul 2023.
Galerija



Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa
Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.


U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo,
Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.
– Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka



Opširnije
Izvor: Danas.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.