Holandska lekarka oslobođena krivice za slučaj eutanazije

Izvor: B92, 11.Sep.2019, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandska lekarka oslobođena krivice za slučaj eutanazije

Holandski sud oslobodio je lekarku po svim tačkama optužnice zbog eutanazije pacijentkinje stare 74 godine, koja je patila od demencije.

Sudije Okružnog suda u Hagu ustanovili su da je pacijentkinja izričito tražila eutanaziju u ranijoj fazi bolesti, a lekarka je postupala pažljivo u skladu sa zakonom u ovom slučaju, savetujući se sa drugim lekarima i porodicom pacijentkinje i na osnovu njene volje, preneo je Rojters.

Eutanazija je legalna po holandskom zakonu u zakonski ograničenim okolnostima, pod uslovima da je pacijent u nepodnošljivom stanju patnje bez nade za oporavak i da želi da umre.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.