Holandija prvi polufinalista

Izvor: S media, 02.Jul.2010, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandija prvi polufinalista

Reprezentacija Holandije prvi je polufinalista Svetskog kupa u Južnoj Africi, pošto je danas u četvrtfinalu u Port Elizabetu savladala selekciju Brazila rezultatom 2:1 (0:1).

Brazil je poveo golom Robinja u 10. minutu, a Holandjani su napravili preokret zahvaljujući autogolu Felipa Mela u 53. i pogotku Veslija Snajdera u 68. minutu.

Holandija će u polufinalu igrati protiv uspešnijeg iz duela u kojem se večeras u Johanezburgu sastaju Urugvaj - Gana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
Utakmica je odigrana na stadionu Nelson Mendela Bej pred 40.186 gledalaca, a sudio je Juiči Nišimura iz Japana.

Žuti kartoni: Hejtinga, Van der Vil, De Jong, Ojer (Holandija), Bastos (Brazil).

Crveni karton: Felipe Melo (Brazil, 73)

Holandija: Stekelenburg, Van der Vil, Hejtinga, Ojer, Van Bronhorst, Kajt, Van Bomel, Snajder, De Jong, Roben, Van Persi (Huntelar).

Brazil: Cezar, Maikon, Lusio, Žuan, Bastos (Žilberto), Melo, Silva, Alveš, Kaka, Robinjo, Fabijano (Nilmar).

Najveći favorit za osvajanje titule prvaka sveta, petostruki šampion Brazil, eliminisan je u četvrtfinalu, a u polufinalu će sasvim zasluženo igrati reprezentacija Holandije.

Do velikog trijumfa Holandjani su stigli nakon velikog preokreta u drugom poluvremenu. U prvih 45 minuta Brazilci su bili izrazito nadmoćniji i pored postignutog gola imali su još nekoliko prilika, ali u nastavku nisu ličili na sebe.

Slika na terenu potpuno se izmenila kada je Holandija, posle velike greške u odbrani Brazila, u 53. minutu izjednačila rezultat. Snajder je sa tridesetak metara ubacio visoku loptu u šesnaesterac, na nju je istrčao golman Žulio Cezar, ali je Melo nesmotreno intervenisao i udarcem glavom pogodio sopstvenu mrežu.

Brazil je u tom tenutku praktično prestao da igra i Holandjani su zagospodarili terenom. Veliku inicijativu krunisali su vodećim golom u 68. minutu, a još jednom je brazilska odbrana intervenisala katastrofalno, pa je najniži igrač u šesnaestercu Snajder neometan ni od koga glavom sproveo loptu u gol.

Nade Brazilaca da bi možda mogli da stignu do izjednačenja i produžetaka pokopao je Melo, koji je u 73. minutu namerno nagazio Snajdera koji je ležao na travi i zasluženo dobio direktni crveni karton.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.