Holandija: Prihvatićmo izbeglice, ali samo privremeno

Izvor: Vesti-online.com, 08.Sep.2015, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandija: Prihvatićmo izbeglice, ali samo privremeno

Holandija je spremna da prihvati svoj deo azilanata koji dolaze u Evropu, ali samo kao "privremeno rešenje", saopšteno je iz Vlade.

U saopštenju se navodi da je dugoročno gledano potrebno uspostaviti bolje prijemne centre za izbeglice u blizini zona sukoba i najavljuje da će Vlada donirati 110 miliona evra ove godine za poboljšanje kapaciteta u Siriji i oko nje.

U saopštenju se ne navodi koliko bi izbeglica država primila.

Očekuje se da će predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Evropske komisije Žan-Klod Junker u sredu izneti predlog za raspoređivanje 160.000 azilanata među članicama EU, a prema tom planu Holandiji pripada oko 9.000.

Holandski parlament će politiku azila razmatrati 10. septembra.

Prema istraživanju čiji su rezultati objavljeni ove sedmice, 54 odsto glasača protivi se prihvatanju dodatnog broja izbeglica u odnosu na broj za koji se država ranije saglasila.

Vlada smatra da mora da postoji evropski sporazum o odgovarajući kvotama i da se azilanti moraju registrovati direktno po ulasku u Evropu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Holandija prihvata migrante, ali kao privremeno rešenje

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Sep.2015

Holandija je spremna da prihvati svoj deo azilanata koji dolaze u Evropu, ali samo kao "privremeno rešenje", saopšteno je danas iz Vlade...U saopštenju se navodi da je dugoročno gledano potrebno uspostaviti bolje prijemne centre za izbeglice u blizini zona sukoba i najavljuje da će Vlada donirati...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.