Holandija: Poremećaji vazdušnog i železničkog saobraćaja zbog oluje Poli

Izvor: B92, 05.Jul.2023, 10:16

Holandija: Poremećaji vazdušnog i železničkog saobraćaja zbog oluje Poli

Jaki vetrovi poremetili su danas vazdušni i železnički saobraćaj u Holandiji, a na amsterdamskom aerodromu Šiphol otkazano je oko 300 letova.

Agencija ANP je obavila da je holandska železnička kompanija NS potpuno obustavila železnički saobraćaj na severu Holandije.

Nemačka meteorološka služba je nevreme izazvano frontom niskog atmosferskog pritiska nazvala Oluja Poli, a holandska meteorološka služba (KNMI) izdala je crveni meteo-alarm, uz upozorenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na jake udare vetra brzine od 100 do 120 kilometara na sat.

Ovo upozorenje je od jutros u 7.55 na snazi na severu Holandije, u Flevoland, Friziji i Ejselmeru, dok je narandžasti meteo-alarm proglašen na područjima Zuid-Holand, Groningen, Drente, Overijsel, uključujući oblast Vadenskih ostrva, preneo je Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.