Hodžaj: Cilj Prištine ulazak u EU

Izvor: Blic, 03.Mar.2014, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hodžaj: Cilj Prištine ulazak u EU

Ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj je u Berlinu održao predavanje "Kosovo, Jugoistočna Evropa i Nemačka" i naglasio da je glavni cilj Prištine integracija u Evropsku uniju.

Kao dva momenta koji najboje ukazuju na razloge vrlo prijateljskih odnosa Prištine i Berlina, Hodžaj je naveo učešće Nemačke u vojnoj akciji NATO protiv Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "kako bi se sprečili genocid i masovni progoni", i posetu nemačkog kancelara Angele Merkel Beogradu 2011. godine, kada su prvi put predloženi konkretni koraci ka normalizaciji odnosa Prištine i Beograda.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kosovo dobija oružane snage

Izvor: B92, 04.Mar.2014, 12:19

Priština -- Vlada Kosova usvojila je predlog o osnivanju oružanih snaga Kosova, objavio je ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj. Dačić: To nije deo sporazuma...Hodžaj je na svom nalogu na Tviteru objavio da je kosovska vlada na današnjoj sednici usvojila predlog o osnivanju oružanih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.