Hočevar za RTV: Promovisati dijalog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2012, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hočevar za RTV: Promovisati dijalog

BEOGRAD -

"Među svim stanovnicima jugoistoka nema dijaloga, i potrebno je korak po korak učiniti šta je moguće za pomirenje u regionu", izjavio je za Radio – televiziju Vojvodine beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar gostujući u emisiji "1 na 1" RTV-a.

On je rekao da bi problemi rimokatoličke crkve trebali biti i problemi pravoslavne crkve i obrnuto i dodao da je položaj manjinskih zajednica mnogo bolji, ali u praksi nije tako.

"Nedostaje još sistematičnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dijaloga u bazi. Potrebno je bliže razgovarati", rekao je Hočevar.

Kako je naveo, nema dovoljno osnovnog mehanizma koji bi osiguravao dijalog.

"Nema dovoljno dijaloga", rekao je on.

Hočevar je ustvrdio da dolazak pape nije "ad akta" tema i naglasio da se izborna kampanja ne vodi odgovorno.

"Svaka stranka na jasan način treba da pokaže kako želi čitavoj zemlji da osigura bolje, a ne da napada druge", rekao je on.

Prema njegovim rečima, spas je da se više razgovara i svim grupama treba omogućiti da razgovaraju.

"Potrebno je promovisati komunikaciju", zaključio je nadbiskup.

Emisiju "1 na 1" RTV-a u kojoj je gost bio beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar u celosti možete da pogledate ovde.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.