Hočevar vernicima čestitao Božić

Izvor: B92, 21.Dec.2012, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hočevar vernicima čestitao Božić

Beograd -- Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar čestitao je Božić svim vernicima koji taj praznik slave 25. decembra, ali i onima koji ga slave 7. januara.

Hočevar je u božićnoj poslanici poručio da niko ne propusti da se u ovogodišnjem božićnom slavlju u njemu rodi novi čovek i to čovek nadahnut istinskim emocijama, jasnim mislima, rečima, delima, odlukama i odnosima...

"Što dublje i iskrenije budemo uranjali u tajnu otelovljenja Božjeg sina uviđaćemo da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mnogim ljudima i dalje vladaju tama, korupcija i zavisnost, shvatićemo zašto se mnogi i dalje predaju duhu sebičnosti, mržnje, svađe, prevare, ratobornosti, osvete , krijumčarenja, klevetanja, bogaćenja na račun siromašnih, trgovine drogom i ljudskim bićima...", poručio je Hočevar u Beogradskoj nadbiskupiji.

On je istakao da, dok ne dozvoli da se u njemu začne novi život, takav čovek nužno više voli tamu nego svetlost, laž nego istinu, propast nego spasenje.

"I u našim društvima primećujemo tu snagu destruktivnosti, ali mi pre toga želimo da se divimo onima koji se u ovo blagoslovljeno vreme prepuštaju vođstvu Božjeg duha", rekao je Hočevar.

Prema njegovim rečima, u takvim osobama, koji ponizno i hrabro služe Bogu i ljudima i svuda i svagda stvaraju novu civilizaciju života, otkrivamo neverovatno svetlo novog života, koje posebno sija u svetiteljima kao čudesnim plodovima Svetog duha.

"Upravo zato božićne dane treba da slavimo u divljenju i čuđenju, u molitvama i pesmama, u liturgiji i bratskim susretima. Zato su za svakog pojedinca, porodicu, zajednicu, društvo i državu ovi dani zaista neophodni, potrebni i dar su milosti", rekao je Hočevar.

"Neka svima nama bude data velika blagadat novog rođenja, pa da preporođeni Svetim duhom tako započnemo novu 2013. godinu i u njoj živimo kao novi ljudi, svedoci boljeg i drugačijeg sveta", poručio je Hočevar i patrijarhu srpskom Irineju i svim vernicima koji Božić slave po Julijanskom kalendaru čestitao praznik tradicionalnim pozdravom "Mir božji - Hristos se rodi!"

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hočevar: Božić praznik nade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Dec.2012

BEOGRAD -..Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar čestitao je danas Božić svim vernicima koji taj praznik slave 25. decembra, po Gregorijanskom kalendaru, ali i onima koji dan Hristovog rođenja slave po Julijanskom kalendaru, podsećajući da je Božić praznik nade u drugačiji i novi svet...Hočevar...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.