Hočevar održao misu za napredak Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2013, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hočevar održao misu za napredak Srbije

BEOGRAD -

Sveta misa za blagoslov i napredak Srbije i njenih građana održana je večeras u Crkvi Svetog Anta u Beogradu povodom državnog praznika Sretenje.

Svetoj liturgiji, koju je vodio nadbiskup Stanislav Hočevar, prisustvovali su predsednik Srbije Tomislav Nikolić, princ Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina, savetnik predsednika republike Oliver Antić, predstavnici diplomatskog kora...

Beogradski nadbiskup poželeo je svim građanima Srbije poštenje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a onima na položaju - mudrost.

"Danas na poseban način pozdravljam sve vas koji nosite odgovornost za dobrobit naše države. Svima vama koji ljubavlju služite državnoj zajednici potrebama je božija snaga i zato i držimo ovu euharistiju", kazao je Hočevar.

Uoči mise, Hočevar je za Tanjug objasnio da Katolička crkva uvek s velikom ljubavlju prati svaki narod i državu i da ima običaj sve državne praznike da obeležava svetom liturgijom.

"Ovo je naš verski doprinos državnoj zajednici jer želimo da svi ljudi budu prosvetljeni i da bude opšte dobro. Svi stanovnici treba da rade za opšte dobro i tako promovišu mir, pravdu, pomirenje, ljubav i saradnju u čitavom regionu", poručio je Hočevar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Misa za blagoslov i napredak Srbije

Izvor: Mondo, 14.Feb.2013

Sveta misa za blagoslov i napredak Srbije i njenih građana održana je večeras u Crkvi Svetog Anta u Beogradu povodom državnog praznika Sretenje...prev next 0 0.. ..1 / 2.. ..2 / 2..Svetoj liturgiji, koju je vodio nadbiskup Stanislav Hočevar, prisustvovali su predsednik Srbije Tomislav Nikolić,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.