Hočevar: Tu živiš, tu pleši, tu skači

Izvor: B92, 21.Dec.2016, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hočevar: Tu živiš, tu pleši, tu skači

Beograd -- Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar rekao je, na Božićnom prijemu, da su svi koji u Evropi žive pozvani da njoj i pomažu.

"Želeli ili ne, mi smo deo Evrope. Tu živiš, tu pleši, tu skači. Svi smo pozvani da toj Evropi pomažemo. Niko ne sme samo očekivati, već Evropi mora dati nešto novo", rekao je Hočevar.

On je rekao da je Božić "rođendan autentičnog čoveka", a da je sada najugroženiji čovek.

Hočevar je rekao da hrišćani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Božić slave "tamnu noć koja je postala najsvetliji dan".

"Sećamo se nemoći koja je postala najveća noć u istoriji", rekao je Hočevar.

On je dodao da Beogradska nadbiskupija oseća bliskost sa svima, "sa celom realnosti u Srbiji".

"I razum i srce nam govore da moramo proslaviti bliskost", rekao je Hočevar.

On je dodao da je papa Franja poslao i posebnu poruku za Novu godinu i da su svi u obavezi da nenasilnošću grade mir.

Božićnom prijemu u Nadbiskupiji prisustvovali su predstavnici Rimokatoličke crkve, Srpske pravoslavne crkve, ostalih tradicionalnih crkava i verskih zajednica, državnih institucija i diplomatskih predstavništava.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.