Hoćemo li pametno iskoristiti IT sektor? Nedelja budućnosti je pred nama

Izvor: Telegraf.rs, 05.Feb.2017, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hoćemo li pametno iskoristiti IT sektor? Nedelja budućnosti je pred nama

Povodom Evropske nedelje startapa koja se obeležava naredne sedmice, državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić je izjavila da je potrebno iskoristiti potencijale koje ima tehnološki startap, za razvoj IT sektora, ali i celokupne privrede Srbije.

Foto: Promo

Matić je navela da nedavno usvojena Strategija razvoja IT industrije, između ostalog, određuje mere podrške za IT preduzetništvo i startap projekte i da je u toku izrada >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Akcionog plana, saopšteno je iz ministarstva.

- Predviđena je dodela bespovratnih sredstava za startap projekte, u cilju povećanja broja tržišno uspešnih srpskih startap privrednih subjekata u čijim projektima dominantnu ulogu imaju informacione tehnologije - navela je ona.

-Takođe, predviđena je i podrška razvoju startap ekosistema, jačanje IT klastera, startap habova i tehnoloških inkubatora, kako bi se povećala njihova sposobnost da podrže osnivanje i ubrzani razvoj većeg broja novih privrednih subjekata u oblasti IT, kao i podrška razvoju tehnoloških centara - istakla je Matić.

Ona je podsetila da je u okviru Javnog konkursa za dodelu sredstava za programe za razvoj informacionog društva, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija dodelilo i sredstva podrške IKT zajednicama koje doprinose umrežavanju građana i privrednih subjekata na lokalnom nivou i povećanju kompetencija građana u oblasti IKT industrije i tehnološkog preduzetništva, a sve u cilju zapošljavanja i samozapošljavanja u oblasti IKT-a.

Evropska nedelja startapa koja se ove godine obeležava od 6. do 10. februara je inicijativa koju od prošle godine promovišu Evropska komisija i Startap Evrope, sa ciljem podsticanja preduzetništva u regionu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Informacijom protiv digitalnog nasilja

Izvor: RTS, 06.Feb.2017, 15:18

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić najavila je da će Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu početi sa radom krajem februara. . Putem kontakt centra svi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.