Izvor: Blic, 27.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hoće za rivale Zvezdu i Partizan

Hoće za rivale Zvezdu i Partizan

KRAGUJEVAC - Dobra organizacija kluba, oslonac na mlade igrače iz sopstvene škole rukometa, kvalitetan stručni rad, maksimalna podrška grada, odveli su rukometaše Radničkog u viši rang takmičenja, u Prvu ligu.

Prvenstvo u Drugoj ligi proteklo je u znaku velike borbe Radničkog i čačanske Mladosti za prvo mesto. Ekipe su na kraju imale isti broj bodova i obe su se plasirali u Prvu ligu.

- Uspeh je pozitivno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uticao na dalji razvoj rukometa, a pokazala se ispravnom odluka da se ekipa odrekne starijih igrača, koji su uglavnom bili dovedeni sa strane. Sva pažnja usmerena je na talentovane ekipe kadeta i juniora, što se pokazalo kao pun pogodak - ističe direktor kluba Aleksandar Blagojević.

Ekipu koja je izborila plasman u Prvu ligu sačinjavali su Adam Milošević, Vladimir Đorđević i Dušan Petrović (golmani), kapiten Igor Milošević, najbolji strelci Milan Đukić i Ivan Ilić, pa Luka Milojević, Saša Bošković, Lazar Arsenijević, Vladimir Dobrosavljević, Miloš Prodanović, Aleksandar Radosavčević, Vladimir Glavonjić, Ivan Vujanović, Uglješa Ćorović, Bane Matić, Nikola Marić, Vuk Ristivojević i Aleksandar Ilić.

- Nadali smo se ovom uspehu jer smo realno imali najkvalitetniji sastav. Uostalom, na terenima širom Srbije smo to i dokazali. Ulazak u Prvu ligu nije naš konačan cilj. Želimo u Superligu. Hoćemo okršaje sa Partizanom, Crvenom zvezdom - kaže Ivan Ilić, najbolji pojedinac.

Posle uspeha, mladi igrači su dobili dosta ponuda da napuste Kragujevac, ali su u Radničkom istrajni da ekipu zadrže na okupu.

Kazimir Petrović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.