Hoće li ipak biti sastanka Tramp  Kim?

Izvor: B92, 27.Maj.2018, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hoće li ipak biti sastanka Tramp " Kim?

Američki službenici ušli su u severnokorejski deo demilitarizovane zone između Severne i Južne Koreje kako bi razgovarali o pripremi mogućeg sastanka.

Do toga je došlo nakon što je severnokorejski vođa Kim Jong Un ponovo dao do znanja da želi da se sastane s američkim predsednikom Donaldom Trampom, prenose agencije.

Američki službenici su iz Južne Koreje prešli u Severnu predvođeni stručnjakom Stejt Departmenta Sung Kimom.

Sung Kim trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je na dužnosti američkog ambasadora na Filipinima, dok je pre bio ambasador u Seulu.

Važi za američkog stručnjaka za Severnu Koreju. Tramp je u pismu Kimu u četvrtak otkazao sastanak planiran za 12. jun u Singapuru, da bi u petak rekao da bi se samit ipak mogao održati.

"Radimo vrlo dobro u smislu samita sa Severnom Korejom", rekao je Tramp u Beloj kući.

"To se kreće vrlo lepo, tako da računamo na 12. jun u Singapuru, to se nije promenilo", rekao je Tramp u subotu u Beloj kući.

Južnokorejski predsednik Mun Džae-in je ranije rekao da očekuje da uskoro počnu "praktični razgovori" između Pjongjanga i Vašingtona. Dan ranije je potvrdio da su se on i Kim Džong Un u subotu složili da se samit Severne Koreje i SAD-a mora održati. Prema pisanju Vašington Posta, razgovori dve strane o pripremi samita bi trebalo da se nastave u ponedeljak i utorak.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Američki službenici u Severnoj Koreji zbog sastanka

Izvor: N1 televizija, 27.Maj.2018

Američki službenici ušli su u severnokorejski deo demilitarizovane zone između Severne i Južne Koreje kako bi razgovarali o pripremi mogućeg sastanka, nakon što je severnokorejski vođa Kim Jong Un ponovo dao do znanja da želi da se sastane s američkim predsednikom Donaldom Trumpom, prenose...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.