Hoće li Albanci da hapse i Ketrin Ešton

Izvor: B92, 23.Sep.2021, 11:38

"Hoće li Albanci da hapse i Ketrin Ešton"

Кosovska policija privela je u sredu trojicu Srba koji su u Gračanici postavljali bilbord "Dobrodošli u Zajednicu srpskih opština.

Povodom toga oglasila i Srpska lista.

Srpska lista najoštrije je osudila "neosnovano privođenje Srba koji su, u skladu sa Briselskim sporazumom, koji je deo pravnog sistema Prištine, pozivali na ispunjenje obaveza Prištine i formiranja Zajednice srpskih opština".

"Ovim hapšenjem imamo paradoksalnu situaciju da se hapse >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbi koji su samo poštovali ono što je Priština potpisala pre 3.078 dana u vezi formiranja Zajednice srpskih opština, ono što je Priština u svojoj Skupštini ratifikovala, a što je našem narodu garantovala Evropska unija. Treba podsetiti da je Zajednica srpskih opština nastala kao ideja visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku Ketrin Ešton pre više od osam godine, te se postavlja pitanje hoće li albanski policajci hapsiti i gospođu Ešton, ili druge evropske predstavnike ako smognu snage da ih podsete da se preuzete obaveze moraju ispuniti", navodi se u saopštenju Srpske liste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.