Najopterećeniji putni pravci prohodni i bez snega

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2021, 07:41

Najopterećeniji putni pravci prohodni i bez snega

Putevi Srbije posebnu pažnju poklanja organizaciji rada Zimske službe, održavanju prohodnosti puteva i obaveštavanju javnosti o stanju na putevima, pa tako izveštaj iz Štaba zimske službe kaže da su večeras najopterećeniji putni pravci prvog prioriteta prohodni i da na njima nema snega.

Na državnim putevima drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Kruševca, pa se preporučuje oprezna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vožnja.

Putni pravci trećeg prioriteta su prohodni i na njima nema snega.

Na teritoriji Zaječara ima magle, a na planinskom prevoju Čestobrodica vidljivost je do 50 metara.

Putevi upozoravaju da zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na deonicama Selište - Bor - Zaječar i Brzeće - Kopaonik (hotel Putnik).

Prilazi graničnim prelazima su prohodni, kao i prilazi zimskim turističkim centrima.

Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Prema informacijama Uprave granične Policije teretna vozila čekaju na Horgošu i Kelebiji 60 minuta, a na Batrovcima i Šidu 120 minuta.

AMSS o izmeni režima saobraćaja zbog radova na putevima

AMSS upozorava i na radove na pojedinim deonicama zbog kojih je izmenjen režim saobraćaja. Pa tako od danas u periodu od 7 do 17 časova počinju radovi na izgradnji optičke veze za putne trafostanice, na Obilaznici oko Beograda, na deonici od petlje Beograd do petlje Batajnica, u oba smera.

Izvođenje radova će se odvijati bez izmene režima saobraćaja uz povremeno zauzimanje zaustavne saobraćajne trake u zoni radova. Planirani rok završetka radova je 1. decembar ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Do 30. novembra u periodu od 8 do 17 časova na deonici Preljina - Asanovac izvode se radovi na frezovanju i mašinskom presvlačenju kolovoza. U zoni radova saobraćaj se odvija usporeno, naizmeničnim propuštanjem vozila, uz ručno regulisanje saobraćaja.

Do 3. decembra u periodu od 9 do 12 i od 13 do 16 časova doći će do potpune obustave saobraćaja zbog radova na asfaltiranju kolovoza na deonici Pirot - Kitka.

Produžavaju se radovi na auto-putu između petlje Novi Sad Jug i petlje Kovilj i izvodiće se do 3. decembra u periodu od 7 do 16 časova. Saobraćaj se u zoni radova odvija preticajnom trakom, a radovi se izvode u voznoj i zaustavnoj traci i obeleženi su adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Do 31. decembra u periodu od 7 do 17 časova izvodiće se radovi na sanaciji kolovoza i trotoara na deonici Leskovac (Strojkovce) - Leskovac. U toku izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila i biće regulisan ručno (mahačima).

Do 1. decembra u periodu od 7 do 15 časova izvodiće se radovi na mašinskom skidanju visokih bankina na deonici petlja Novi Sad Jug-petlja Beška, u smeru Novi Sad - Beograd. U zoni radova za saobraćaj će biti zatvorena vozna i zaustavna traka, dok će se saobraćaj odvijati preticajnom trakom.

Do 31. decembra u periodu od 7 do 16 časova, izvodiće se radovi na deonici Bajmok-Aleksa Šantić. Saobraćaj se odvija jednom trakom uz naizmenično propuštanje vozila, koje je regulisano semaforima.

U toku su radovi na deonici Straža - Jasenovo. Saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, naizmeničnim propuštanjem vozila, a radovi će trajati do 31. decembra ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

OPREZ ZA VOZAČE Hladnije vreme i magla otežavaju saobraćaj, od danas radovi na obilaznici oko Beograda

Izvor: Blic, 29.Nov.2021

Poslednjih dana novembra očekuje nas promena vremena, dolaze hladniji dani sa temperaturama od svega par podeoka iznad nultog i sa maglom, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.