Hitno se oglasio Makron: U narednih nekoliko sati...

Izvor: B92, 29.Jun.2023, 09:16

Hitno se oglasio Makron: U narednih nekoliko sati...

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio da su neopravdani napadi na institucije, tokom demonstracija održanih zbog ubistva mladića.

Njega je ubila policija.

"U narednih nekoliko sati mora da dođe do smirivanja situacije", rekao je Makron, prenosi BFM TV. On je dodao da je neophodno pripremiti se za narednih nekoliko dana.

Prethodno je francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen saopštio da je 150 osoba uhapšeno u nekoliko francuskih gradova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u kojima su sinoć izbili protesti zbog brutalnosti policije.

On je dodao da su demonstranti napali gradske skupštine, škole i policijske stanice.

Iz francuskog ministarstva unutrašnjih poslova ranije je saopšteno da su tokom nereda lakše povredjena 24 policajca, kao i da su demonstranti zapalili oko 40 automobila.

U utorak ujutru, policajac je ubio 17-godišnjaka tokom provere u Nanteru, predgradju u zapadnom delu Pariza, zbog toga što je mladić odbio da zaustavi svoj automobil.

Francusko tužilaštvo je saopštilo da vodi istragu protiv policajca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NEMA OPRAVDANJA! Makron sazvao hitan krizni sastanak - u Francuskoj vlada haos

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jun.2023

U narednih nekoliko sati mora da dođe do smirivanja situacije, rekao je francuski predsednik Emanuel Makron. Tokom nereda noćas je uhapšeno 150 osoba, a povređeno više od 20 policajaca...Francuski predsednik Emanuel Makron je danas izjavio da su neopravdani napadi na institucije, tokom demonstracija...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.