Hitno ispitajte sve poslove Grada Beograda i Kip lajt

Izvor: B92, 23.Dec.2017, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Hitno ispitajte sve poslove Grada Beograda i 'Kip lajt'"

Beograd -- Beogradski odbor Demokratske stranke Srbije (DSS) pozvao je nadležne da hitno ispitaju sve poslove koje sa Gradom Beogradom ima firma "Kip lajt".

Odbor DSS je ocenio da su predstojeći beogradski izbori šansa da se vlast kazni zbog ozbiljnih propusta koji se prave na štetu Beograđana.

Gradski odbor DSS je u saopštenju podsetio je da je Sekretarijat za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa s građanima Beograda od firme >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Kip lajt" kupio najskuplju novogodišnju jelku na svetu, koja je koštala 83.000 evra, a da je postavljena tri dana pre nego što je doneta odluka o dodeli ugovora.

Naveli su i da je ista firma dobila i posao nabavke praznične rasvete, ističući da je Beograđani u šali nazivaju polugodišnja, a ne novogodišnja rasveta jer se postavlja u oktobru, a uklanja tek u aprilu.

"Javno komunalno preduzeće 'Javno osvetljenje' je za nabavku ove rasvete u 2016. godini odvojilo 143,9 miliona dinara, za tekuću godinu cifra je još veća i iznosi 170 miliona dinara dok je i sama konkursna dokumentacija za nabavku bila veoma sporna jer su korišćene slike iz kataloga određene firme uz zahtev da ukrasi budu baš takvi", podsetio je gradski odbor DSS.

U Knez Mihailovoj ulici u Beogradu postavljena je novogodišnja jelka od 83.000 evra, a kupljena je od firme "Kip lajt".

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prvo je rekao da je iznenađen iznosom, ali je potom priznao da je taj iznos naveden u predlogu budžeta i poručio da će ugovor sa firmom "Kip lajt" biti raskinut, a nakon toga je ta firma saopštila je da je spremna da sporazumno raskine ugovor sa Gradom Beogradom o nabavci novogodišnje jelke i da je pokloni Beograđanima.

Grad Beograd od firme "Kip lajt" godinama unazad kupuje prazničnu rasvetu.

Više javno tužilaštvo postupa u vezi sa spornim javnim nabavkama u Beogradu, koje su povezane s kompanijom "Kip lajt", uključujući i spornu nabavku novogodišnje jelke od 83.000 evra, preneo je juče portal Insajder.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.