Hitlerov Majn kampf hit na internetu

Izvor: Vesti-online.com, 09.Jan.2014, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hitlerov ''Majn kampf'' hit na internetu

Digitalne kopije knjige "Majn kampf" (Moja borba) Adolfa Hitlera postale su hit na internetu pošto sada svako može da ih čita bez problema na svojim elektronskim čitačima, preneo je danas ''Gardijan''.

Na internet stranici ''Amazon.co.uk) "Majn kampf" se nalazi na vrhu liste najprodavnije literature iz oblasti "Propaganda", ali i na drugom mestu bestselera iz oblasti "Političke nauke i ideologija". Takođe je na 11. mestu na listi "Vlada i politika".

Prema rečima >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << novinara Krisa Faraona, kako prenosi ''Gardijan'', knjiga Adolfa Hitlera sada je popularna pošto se može čitati "u privatnosti" na elektronskim čitačima.

S druge strane, prodaja štampanih izdanja "Majn kampfa" je zanemariva, pošto ljudi ne žele da budu viđeni kako ga kupuju ili čitaju, na primer, u javnom prevozu, navodi Faraon.

Izdavač Majkl Ford, čija kuća ''Elit majnds'' prodaje digitalnu verziju "Majn kampfa" za 99 centi, rekao je da je i pored odlične prodaje imao "moralnu dilemu" oko promovisanja knjige.

"Nisam ozbiljno promisao knjigu i pre svega sam odlučio da se širi među onima koji prirodno imaju pravi istorijski ili akademski interes", dodao je Ford.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.