Hitler doživeo 73. sa Evom Braun i njihove dve ćerke?

Izvor: Večernje novosti, 28.Okt.2013, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hitler doživeo 73. sa Evom Braun i njihove dve ćerke?

ZVANIČNA istorija nas uči da su se Adolf Hitler i njegova ljubavnica Eva Braun ubili na kraju Drugog svetskog rata u berlinskom bunkeru. Njihova tela spaljena su pre dolaska savezničkih snaga. Međutim, postoji i druga verzija po kojoj se zloglasni nacistički vođa nije ubio, već je podmornicom pobegao u Argentinu, gde je osnovao porodicu i dobio decu. Kako piše portal Jutarnji.hr Hitler je navodno zaključio da ga nema ko zameniti na čelu “Četvrtog Rajha”, pa je, dvadesetak minuta posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << ponoći, 28. marta 1945. sa Evom Braun tajnim tunelom pobegao iz bunkera. Istovremeno, šef Gestapoa Hajnrih Miler trebalo je da se pobrine za prikrivanje bega. To je podrazumevalo da “obezbedi” i dvojnike spaljene umesto Adolfa i njegove ljubavnice. Zatim je avionom leteo do Danske, odatle u Španiju i na kraju, letelicom koju mu je obezbedio general Franko, se prebacio na Kanarska ostrva. Od Kanara se podmornicom prebacio do Argentine, odakle više nikada nije odlazio. Hitler je sa Evom Braun imao dve ćerke i posle 17 godina skrivanja umro je, u 73. godini, 13. februara 1962. godine. Zanimljivo je kako su "teoretičari zavere" imali dobre podloge za sumnju u službenu verziju događaja, jer nije pronađen niti jedan fizički dokaz da je Hitler zaista skončao u berlinskom bunkeru. Čak su i komadići lobanje, koje su Rusi pronašli pored bunkera i za koju se verovalo da pripadaju Adolfu Hitleru, pokazali DNK analizom 2009. godine da se radi o ženi. Oni koji veruju u beg vođe Trećeg Rajha čak su spremni da tuže druge za "autorstvo" ideje. Naime, britanski autori nove knjige "Sivi vuk: Beg Adolfa Hitlera' - Gerard Vilijams i Simon Dunstan, koji opisuju njegove dane u Južnoj Americi, izazvali su gnev argentinskog novinara Abela Bastija koji tvrdi da su upotrebili njegovo istraživanje i traži naknadu. Basti dolazi iz patagonijskog grada Bariloče, gde je pobeglo mnogo nacista. Vilijams mu je, međutim, odgovorio da Basti nije autor ideje o Hitleru u Argentini, jer su knjige na tu temu postojale još 1953. i 1987. godine.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hitler je sa Evom pobegao u Argentinu, dobio dve ćerke i živeo 73 godine?

Izvor: Blic, 28.Okt.2013

Adolf Hitler je na kraju Drugog svetskog rata uspeo da sa Evom Braun pobegne iz bunkera u berlinu, posle čega su se domogli Argentine, gde su dobili dvoje dece. Ovo je teorija koju u svojoj knjizi "Sivi vuk - bekstvo Adolfa Hitlera" zastupaju britanski autori Džerard Vilijams i Sajmon Danstan. Adolf...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.