Hitan vanredni sastanak Saveta bezbednosti UN zbog masakra u Gazi

Izvor: B92, 29.Feb.2024, 22:13

Hitan vanredni sastanak Saveta bezbednosti UN zbog masakra u Gazi

Savet bezbednosti UN sastaće se večeras nakon smrti oko stotinu ljudi prema podacima Hamasa tokom podele pomoći u Pojasu Gaze, prenosi AFP.

Hitan sastanak je zatražio Alžir, navodi neimenovani diplomatski izvor.

Podsećamo kako su javili palestinski mediji više od 100 Palestinca je ubijeno, a 760 njih je povređeno u pucnjavi izraelske vojske na ljude koji su stajali u redu za hranu.

Izraelski zvaničnici, sa druge strane, tvrde da je većinu žrtava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prouzrokovao stampedo, kao i da su pojedine osobe pregazili kamioni za snabdevanje.

Izraelska vojska priznala je da su njeni pripadnici pucali na neke Palestince koji su krenuli prema vojnicima i tenku na kontrolnom punktu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.