Hitan sastanak Zaeva i Ahmetija

Izvor: B92, 01.Mar.2017, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hitan sastanak Zaeva i Ahmetija

Skoplje -- U sedištu makedonske SDSM u Skoplju počeo je sastanak lidera te stranke Zorana Zaeva i albanske Demokratske unije za integracije Alija Ahmetija.

Do sastanka je došlo pošto je predsednik Makedonije Đorđe Ivanov odbio da dâ Zaevu mandat za sastav nove vlade.

Zaev i Ahmeti nisu davali izjave pre sastanka, prenose makedonski mediji.

Uprkos svim pritiscima međunarodne zajednice na Đorđa Ivanova da mandat za sastav nove vlade dâ lideru SDSM >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zoranu Zaevu, koji je prikupio 67 poslaničkih potpisa, šest više od neophodnih 61, dan uoči posete šefice EU diplomatije Federike Mogerini Skoplju, makedonski predsednik je odbio to da učini.

Ovo odbijanje Ivanova odjeknulo je kao bomba, sudeći po naslovima domaćih i inostranih elektronskih medija, a suština je odluke Ivanova da, kako je rekao, ne može dati mandat nekome ko ugrožava nezavisnost i suverenitet Makedonije.

Pročitajte još:

Ivanov ne da mandat Zaevu zbog "Tiranske platforme"

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Počeo hitan sastanak opozicije u vezi sa odlukom predsednika

Izvor: BKTV News, 01.Mar.2017

Večeras je počeo sastanak lidera SDSM Zorana Zaeva i albanske Demokratske unije za integracije Alija Ahmetija...Uprkos svim pritiscima međunarodne zajednice na Ðorđa Ivanova da mandat za sastav nove vlade da lideru SDSM Zoranu Zaevu, koji je prikupio 67 poslaničkih potpisa, šest više od neophodnih...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.