Hit Led Cepelina -   Stairway to heaven je plagijat?

Izvor: Blic, 20.Maj.2014, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hit "Led Cepelina" - " Stairway to heaven' je plagijat?

Svetski popularna pesma "Led Cepelina" 'Stairway to heaven', koja se često spominje u kontekstu jedne od najboljih pesama svih vremena, je plagijat, tvrdi advolat pokojnog gitarista benda 'Spirit'.

Engleski rokeri "Led Cppelini" mogli bi se uskoro mogli naći pred sudom zbog tvrdnji da je njihova pesma iz 1971. "Stairway To Heaven" kopija pesme "Taurus" američkog benda Spirit, piše Roling Ston.

Advolat koji zastupa pokojnog gitarista "Spirita" Rendija Kaliforniju tvrdi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da su rok legende ukrale intro Spiritove pesme iz 1968. i najavio je tužbu za kršenje autorskih prava.

Advokat Frensiz Alekzander Molofi pokušava da blokira i nadolazeće reizdanje albuma "Led Cepelin IV". Tvrdi da bi njegov klijent trebao dobiti pisano priznanje za pesmu.

- deja iza svega ovoga je da Rendi Kalifornija dobije pismenu potvrdu za "Stairway to Heaven"", rekao je, dodavši da se to već duže vreme sprema.

Poslušajte kako numera zvuči u izvođenju "Led Cepelina":

A ovako u izvođenju benda "Spirit":

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Led Zepelin" - "Stairway to heaven" je plagijat?!

Izvor: Blic, 21.Maj.2014, 16:25

Svetski popularna pesma "Led Cepelina" 'Stairway to heaven', koja se često spominje u kontekstu jedne od najboljih pesama svih vremena, je plagijat, tvrdi advolat pokojnog gitarista benda 'Spirit'...Engleski rokeri "Led Cppelini" mogli bi se uskoro mogli naći pred sudom zbog tvrdnji da je njihova pesma...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.