Historijski iftar u Sjenici – Radost zajedništva na sofri SPP-a

Izvor: SandzakPress.net, 06.Apr.2024, 22:32

Historijski iftar u Sjenici – Radost zajedništva na sofri SPP-a

Stranka pravde i pomirenja organizirala je veliki iftar na Gradskom Trgu u Sjenici. Preko 1.200 postača došlo je da zajedno podijele svoju radost. Na početku večeri prisutnima se obratio domaćin i predsjednik opštine Sjenica Munib Mujagić. Kazao da je ramazan je mjesec odricanja, posta, mjesec kada trebamo baštiniti i ostale tradicionalne vrijednosti. – Ponosan sam što pripadam stranci koja baštini prave vrijednosti, kazao je Mujagić. Nakon njega selame je uputio državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog prof. dr. Rejhan Kurtović. – Festival islama utemeljio je nas lider rahmetli akademik Muamer Zukorlić. On je na taj način htio podijeliti radost iftara. Mi njegovi sljedbenici koracamo...

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Žigmanov gost na iftaru u Sjenici

Izvor: Danas, 07.Apr.2024, 12:26

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov bio je u Sjenici, na Gradskom trgu, gost na iftaru, obrednom prvom obroku tokom meseca posta - Ramazana, saopštilo je danas Ministarstvo.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.