Himalaji: Novi bilans - 39 žrtava

Izvor: B92, 18.Okt.2014, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Himalaji: Novi bilans - 39 žrtava

Broj žrtava snežne oluje na popularnoj kružnoj planinarskoj trasi Anapurna, na Himalajima, povećan je na 39, saopštili su nepalski policijski i vojni organi.

"Danas smo uočili još devet tela", saopštio je Govinda Patak, šef policije oblasti Mustang, a prenosi Rojters.

Patak je istakao kako ta tela zbog loših vremenskih prilika i vejavice još nisu izvučena.

Danas su, inače, armijske snage iz ugrožene oblasti, na oko 4.500 metara nadmorske visine, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spasle još 60 ljudi, tako da je ukpan broj spasenih povećan na 371.

Među stradalima, prema dosad dostupnim podacima, ima nepalskih, izraelskih, indijskih, kanadskih, slovačkih i poljskih planinara. Verovatno je da će ovo biti dosad najveća katastrofa koja je zadesila planinare u Nepalu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Broj žrtava snežne oluje na Himalajima povećan na 39

Izvor: Blic, 18.Okt.2014

Broj žrtava snežne oluje na popularnoj kružnoj planinarskoj trasi Anapurna, na Himalajima, povećan je na 39, saopštili su danas nepalski policijski i vojni organi...- Danas smo uočili još devet novih tela - saopštio je Govinda Patak, šef policije oblasti Mustang, i dodao da ta tela zbog loših...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.