Hiljadu kvadrata za delinkvente

Izvor: Večernje novosti, 28.Okt.2015, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hiljadu kvadrata za delinkvente

INICIJATIVA za izgradnju Prihvatilišta i prihvatne stanice za decu sa poremećajem u društvenom ponašanju biće uskoro i ostvarena. Početkom novembra krenuće izgradnja objekta, a prethodno će biti potpisan ugovor sa izvođačem radova, firmom "NS graditelj". Buduća zgrada na Klisanskom putu, po rečima Stanislava Grgića, arhitekte u JP "Poslovni prostor", biće površine 1.033 kvadrata, na tri etaže. Za njenu izgradnju namenjeno je oko 40 miliona dinara. - Idejni i glavni projekat su završeni, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << a što je najvažnije, dobili smo građevinsku dozvolu - predočava Grgić. - Do kraja naredne nedelje biće potpisan ugovor sa izvođačem, posle čega će i uslediti građevinski radovi. Izgradnjom ovog dečjeg prihvatilišta, kojim će upravljati Centar za socijalni rad, biće konačno rešen problem smeštaja maloletnika sa problematičnim ponašanjem, koji sada borave u Dnevnom boravku Sigurne dečje kuće (na slici). Po rečima prof. dr Nikole Ćirovića, člana Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci, usluga smeštaja u budućem prihvatilištu predstavlja oblik kratkotrajnog boravka korisnika, u kome će se sa maloletnim počiniocima krivičnih dela organizovati poseban pedagoško-socijalni rad. - Usluga dnevnog boravka obuhvata ishranu, zdravstvenu zaštitu, vaspitno-obrazovni rad, osposobljavanje za rad, kulturno-zabavne i rekreativne aktivnosti - navodi prof. dr Ćirović. - Sa maloletnim počiniocima krivičnih dela, kojima je izrečena vaspitna mera pojačanog nadzora, intenzivno će se raditi, kako bi se resocijalizovali i uspešno uključili u društvenu zajednicu. PROSEČNO 37 DECE USLUGE Dnevnog boravka za decu i omladinu sa poremećajem u društvenom ponašanju mesečno u proseku koristi 37 dece. Iz gradske kase se za materijalne troškove, troškove ishrane i stručnog rada mesečno izdvaja oko 1,2 miliona dinara.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Kupuju šećeranu da bi je prodali

Izvor: Večernje novosti, 28.Okt.2015

GRAD Požarevac će 3. novembra pokušati da kupi Fabriku šećera, koju će ponuditi Agencija za privatizaciju. Prethodno su odbornici lokalne samouprave jednoglasno usvojili odluku da se krene u kupovinu. Na ime depozita, iz budžeta grad će izdvojiti 272 miliona dinara. Šećerana poseduje 23 hektara...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.