Otkriveni grobovi Vagnerovaca VIDEO

Izvor: B92, 26.Apr.2023, 11:33

Otkriveni grobovi "Vagnerovaca" VIDEO

Više od 200 grobova sa obeležjima ruske plaćeničke grupe Vagner nalazi se na groblju u trećem po veličini ruskom gradu Novosibirsku, saopštio je sajt Taiga.

Vagnerov venac se može videti pored većine grobnica na snimcima koje je objavio taj sajt.

Godine smrti na nadgrobnim spomenicima kreću se od kraja 2022. do početka 2023. godine, a većina mrtvih potiče iz regiona Novosibirsk i Krasnojarsk, kao i iz drugih susednih regiona, piše sibirski portal Taiga.info.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Kako dodaju, mnoga imena prikazana na grobovima nisu ranije viđena na zvaničnim spiskovima poginulih u ratu u Rusiji. Zvanične brojke o broju Vagnerovih boraca poginulih u Ukrajini nisu objavljene u javnosti.

Veruje se da su hiljade plaćenika grupe, uključujući i one regrutovane iz ruskih zatvora, ubijeni na frontu.

Neka od imena na nadgrobnim spomenicima u Novosibirsku poklapaju se sa imenima osuđenih zločinaca sa dugim zatvorskim kaznama, navodi Taiga.info.

Ranije ovog meseca, šef Vagnera Jevgenij Prigožin snimljen je kako posećuje groblje gde su sahranjeni borci grupe, gde je priznao da groblje "raste".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.