Hiljade sijalica na domu Mihajlović u Radovcama kod Požege

Izvor: RTS, 30.Dec.2019, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hiljade sijalica na domu Mihajlović u Radovcama kod Požege

Požeški kraj se u zimskom periodu često pomene u vremenskoj prognozi, gde se sa Sjenicom nadmeće po izuzetno niskim temperaturama. Međutim, čak ni to ne može da ohladi ljubav prema novogodišnjim praznicima koja na poseban način osvetli Radovce kod Požege.
Na prvi pogled svetla nekog manjeg grada u daljini, a zapravo je dom Mihajlovića, koji je sigurno najosvetljeniji u požeškom kraju, ali i u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbiji. Hiljade svećica i svetlosnih efekata svake godine na ogradu, stambene i pomoćne objekte postavi sama Biserka. Posao koji traje najmanje dvadeset dana.

"I da je mraz, kad vidim da ne mogu da stignem, ja to kitim i do u noć, do jedan, do dva sata noću. Duva vetar, pada sneg, obujem čizme i kitim", kaže Biserka Mihajlović.
Odspava četiri sata, pa na posao, sa kojeg se žurno posveti prazničnom hobiju dok ne obasja Radovce bojama novogodišnje radosti.
"Odreknem se letovanja svake godine, da bih uradila ovo", navodi Biserka.
Iako je majka dvoje dece, sa suprugom deli ljubav prema unučetu, ali Desimir nije ljubitelj njenog neobičnog hobija, koji komšijama sve više postaje uzor.
"To je zaraza i ja nisam siguran ni ko to čak investira. Ja mislim da je i to njenih ruku delo. Samo mi nemamo dovoljno prostora, pa se ona širi dalje", kaže Desimir Mihajlović.
I enterijer je u prazničnom tonu, ali ne samo zbog svetlosnih efekata.
"Imam sigurno jedno dvaestak jelki. Ukrasa već ne znam, nisam brojala. Svake godine koristim druge", kaže Biserka.
Iako voli suprugu, zbog njenog hobija Desimir kako kaže, mesecima ima svetleće snove.
"Tako da ja imam Novu godinu preko cele godine. Meni čak i semafor liči na primer na novogodišnji nakit. Trepće i sve što meni trepće je novogodišnji nakit", žali se Desimir
"I svake godine, iako sam starija, ja sve više kitim to", kaže Bisenija Mihajlović.Možda Biserkin hobi, koji obasjava Radovce u prazničnim danima postane i turistička atrakcija. Ali to nije njen cilj, već radost prema Novoj godini, koja svetli još od detinjstva.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.