Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jul.2017, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hiljade ljudi pristiže u memorijalni centar u Potočarima

SREBRENICA - Hiljade učesnika obilježavanja 22. godišnjice zločina nad Bošnjacima u Srebrenici pristižu u ovaj grad na istoku BiH od ranih jutarnjih sati gdje će uslijediti komemoracija, a zatim i pokop 71 identifikovane žrtve čija su tijela pronađena u masovnim grobnicama.

Prilazni putevi prema Srebrenici su kao i svake godine puni automobila i autobusa, a iz organizacionog odbora su najavili kako očekuju da će na ovogodišnjoj komemoraciji u memorijalnom centru u Potočarima >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << biti najmanje 20.000 učesnika, prenosi N1.

Komemoracija bi trebala početi nešto prije podneva, a najavljeno je kako će na njoj govoriti predsjednik Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Carmel Agius.

Većinu inostrani gostiju na komemoraciji ovoga puta činiće ambasadori akreditovani u BiH.

Centrlanu molitvu za žrtve koje će biti pokopane tokom dana predvodit će reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović.

Na mezarju u Potočarima do sada su pokopani ostaci 6.504 srebreničke žrtve od kojih je 75 ubijeno prije ljeta 1995. godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Izetbegović: Srbi, Srebrenica je genocid

Izvor: Mondo, 11.Jul.2017

U Srebrenici je danas obeležena 22. godišnjica zločina nad Bošnjacima u tom gradu na istoku BiH pred hiljadama ljudi...Foto: ANADOLIJA/Kemal Zorlak..Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović pozvao je danas u Potočarima srpski narod, njegove lidere i intelektualnu elitu da prihvate...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.