Hiljade ekstremista pretilo Prajdu

Izvor: B92, 28.Sep.2013, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hiljade ekstremista pretilo Prajdu

Beograd -- Prema procenama policije, održavanje Paradu ponosa ugrožava nekoliko hiljada ekstremista iz Beograda, Novog Sada, ali i drugih delova Srbije i okolnih zemalja.

Izvor iz vrha policije rekao je agenciji Beta da su navijačke grupe i desničarske organizacije najveća pretnja održavanju Parade ponosa u Beogradu, koja je iz bezbednosnih razloga otkazana treću godinu za redom.

U slučaju održavanja Parade, procena je da bi se najekstreminijim grupama priključio i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedan broj onih koji bi iskoristili takvu situaciju za pljačkanje.

Procenu o ugroženosti učesnika Parade ponosa radila je policija u saradnji sa službama bezbednosti, a odluka o zabrani tog skupa doneta je posle sednice Biroa za koordinaciju bezbednosnih službi.

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić juče je obrazlažući odluku o zabrani Parade rekao da postoji ozbiljna pretnja da može doći do ugrožavanja života ljudi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hiljade ekstremista pretilo Prajdu

Izvor: Mondo, 28.Sep.2013

Prema procenama policije, održavanje Parade ponosa ugrožava nekoliko hiljada ekstremista iz Beograda, Novog Sada,..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.