Hiljade demonstranata traže ostavku Netanjahua VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 15.Nov.2020, 00:23

Hiljade demonstranata traže ostavku Netanjahua VIDEO/FOTO

Nekoliko hiljada demonstranata protestovalo je večeras ispred rezidencije premijera Benjamina Netanjahua u Jerusalimu.

Pozivali su ga da podnese ostavku, jer mu se sudi za korupciju i zbog lošeg odgovora vlade na krizu nastalu tokom pandemije koronavirusa.

Demonstranti se okupljaju jednom nedeljno već pet meseci.

Pandemija je teško pogodila izraelsku ekonomiju, a mnogi među demonstrantima su studenti i mladi Izraelci koji su ostali bez posla.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Demonstranti kojih je večeras, kako se čini, bilo manje nego prethodnih nedelja, su nosili izraelske i crne i roze zastave koje su postali njihovi simboli.

Manje demonstracije održane su u Tel Avivu i ispred Netanjahuove kuće u gradu Cezareji, te na više mesta širom zemlje.

Netanjahu demonstrante označava anarhistima i levičarima.

Izrael je na proleće uspešno usporio širenje zaraze novim virusom zatvorivši granice i uvođenjem mera izolacije.

Potom je ekonomija suviše brzo otvorena i virus se vratio, pa su nove restrikcije ponovo uvedene u celoj zemlji 18. septembra.

Ta zemlja sada polako ukida mere, a Netanjahu je objavio da je postigao sporazum da naredne godine obezbedi osam miliona doza nove vakcine koju pravi Fajzer, ako bude odobrena.

Netanjahu je optužen za prevaru, zloupotrebu poverenja i primanje mita. Suđenje u januaru ulazi u fazu podnošenja dokaza. Foto

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.