Izvor: B92, 12.Mar.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hil i Rubin razgovarali sa Rugovom i Cosjom

Ambasador Stejt departmenta za Balkan Kristofer Hil i portparol tog americkog ministarstva Dzejms Rubin razgovarali su u nedelju u Pristini sa Ibrahimom Rugovom i Redzepom Cosjom, javlja Beta. Albanski izvori u Pristini nisu naveli da li su se dvojica americkih diplomata sastali i sa predsednikom Partije za demokratski prosperitet Kosova Hasimom Tacijem. Isti izvori navode da ce Rubin i Hil tokom trodnevnog boravka u pokrajini razgovarati i sa jednim od lidera kosovskih Srba, vladikom rasko-prizrenskim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Artemijem, kao i sa predstavnicima medjunarodne zajednice na Kosovu. Albanski izvori navode i da ce Rubin i Hil sutra posetiti Djakovicu, a verovatno i Kosovsku Mitrovicu.

Po dolasku u Pristinu, Rubin je novinarima rekao da je cilj njegove i Hilove posete Kosovu "velika zabrinutost americke vlade zbog najnovijeg razvoja dogadjaja na Kosovu", kao i da "upozore lidere Albanaca na konstruktivniju ulogu u resavanju aktuelnih problema na Kosovu".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.