Herojski podvig medicinske sestre iz Berana: Teško povređena je donela bebu do bolnice, a onda pala u nesvest

Izvor: B92, 09.Feb.2016, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Herojski podvig medicinske sestre iz Berana: Teško povređena je donela bebu do bolnice, a onda pala u nesvest

Predstavnici Opštine Berane odali su priznanje hrabroj medicinskoj sestri Mirjani Celić Bakić, koja se uspešno oporavlja u beranskoj bolnici, nakon što je prošlog petka, posle saobraćajne nesreće, iako teško povređena, uspela da prebaci novorođenče u kritičnom stanju do KBC Podgorica.

Potpredsednik Opštine Berane Zoran Marsenić se u ime lokalne uprave i svih građana Berana zahvalio Mirjani na njenom nesebičnom činu, kojim je svima dala primer kako profesionalno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i ljudski treba da postupa jedan, ne samo medicinski radnik, nego pre svega i čovek.

Medicinska sestra Opšte bolnice u Beranama Mirjana Celić Bakić doživela je saobraćajnu nesreću prilikom transporta tek rođene bebe za Podgoricu, ali zahvaljujući svojoj hrabrosti i pribranosti uspela je da spasi novorođenće.

"Iako sam bila povređena, bila sam svesna da sam bebi najpotrebnija. Samo sam radila svoj posao, i sigurna sam da bi i sve moje koleginice postupile kao i ja", skromno priča Mirjana, koja je na vreme prebacila bebu KC Podgorica.

Ona se nalazila u sanitetskom vozilu koje je iz Berana vozilo novorođenče zbog teških zdravstvenih problema u Klinički centar Crne Gore u Podgorici. Posle sudara Mirjana je uspela da izađe iz saniteta i počela bitku sa vremenom za spas bebe koja se nalazila u inkubatoru.

“Srećom i beba i vozač bili su nepovređeni. Umotala sam bebu u ćebe i obezbedila joj kiseonik pre nego sam izašla iz automobila. Sreća u nesreći je što se sve dogodilo nadomak Kliničkog centra. Samo sam mislila kako da spasim dete. Naišao je taksista i za par minuta beba je zbrinuta u bolnici. Čim sam predala dete ja sam pala sam u nesvest“, kaže Mirjana, za “Novosti“.

Pošto joj je u KC Podgorica konstatovan težak potres mozga i povrede vratnih pršljenova, ona je tražila da se vrati u matičnu bolnicu i sada je smeštena na Neurologiju Opšte bolnice u Beranama. Beba je zbog srčanih problema prebačena na lečenje u Beograd. Mirjana je i sama majka dvoje dece, a njen suprug je takođe zdravstveni radnik.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hrabar podvig medicinske sestre iz Berana: Teško povređena donela bebu do bolnice, pa se onesvestila

Izvor: Vesti-online.com, 09.Feb.2016

Da hrabrost i ljudskost u današnje vreme još uvek postoje, dokazala je medicinka sestra iz Berana Mirjana Celić Bakić. Ona je u izuzetno teškoj situaciji, iako i sama teško povređena, spasila život novorođenčetu, a za njen podvig javnost je saznala putem društvenih mreža...Naime, Mirjana...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.