Hemofarm donirao video laringoskop VMA

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2015, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hemofarm donirao video laringoskop VMA

Hemofarm Fondacija uručila je danas Vojno-medicinskoj akademiji (VMA) video laringoskop, donaciju vrednu skoro tri miliona dinara, a taj savremeni aparat pomoći će lekarima u uslovima otežane intubacije pacijenata.

Zahvalivši na donaciji, zastupnik načelnika VMA Zoran Šegrt rekao je da će taj savremeni aparat mnogo značiti u radu na Klinici za anesteziju i reanimaciju i da će omogućiti lekarima da u specifičnim slučajevima kod određene kategorije pacijenata na lakši >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i efikasniji način pristupe disajnim putevima.

"VMA je jedna od najopremljenijih bolnica na ovim prostorima, ali uvek postoji potreba da dobijemo nešto od nove opreme", rekao je Šegrt navodeći da je VMA institucija u kojoj se svake godine pregleda, dijagnostifikuje i leči više od pola miliona pacijenata u 27 klinika i 17 instituta u okviru te ustanove.

Direktorka koorporativnih poslova i komunikacija Hemofarma i član Upravnog odbora Hemofarm Fondacije Sanda Savić je izrazila zadovoljstvo što su kompanija Hemofarm i Hemofarm Fondacija u prilici da pomognu jednoj od najeminentnijih zdravstvenih ustanova u Srbiji, kakva je VMA.

"Ovde je u pitanju jedno dugogodišnje lepo partnerstvo koje je danas rezultiralo u tome da smo u mogućnosti da pomognemo ovoj instituciji tamo gde im je bilo potrebno, odnosno da odgovorimo pozitivno na njihove zahteve", rekla je Sanda.

Kako je navela, sama vrednost donacije koja je danas uručena je oko tri miliona dinara, ali je od toga važnije partnerstvo dve institucije - Hemofarma i VMA.

"Radi se o javno-privatnom partnerstvu. Mislim da to treba da bude primer za sve ostale kompanije u zemlji kako možemo da uradimo više zajedno. Ovo je možda mali korak, ali korak po korak i doći ćemo do boljitka za društvo uopšte", rekla je ona.

Današnja uručena donacija VMA u vidu laringoskopa, 12. je donacija Hemofarm Fondacije zdravstvenim ustanovama u Srbiji u poslednjih šest meseci u okviru kampanje "Svim srcem", čija je ukupna vrednost oko 15 miliona dinara, rekla je Sanda Savić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Svim srcem za zdravstvo

Izvor: Akter, 07.Maj.2015

U okviru nacionalne kampanje „SVIM SRCEM“, Hemofarm Fondacija donirala je video laringoskop Klinici za anesteziju i reanimaciju VMA..Ovaj savremeni aparat vredan skoro 3 miliona dinara pomoćiće lekarima u uslovima otežane intubacije pacijenata.   .."Novi video-laringoskop još jedan je od noviteta...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.