Helikoptersko izviđanje u Trebinju potvrdilo: Požar pod kontrolom (FOTO)

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jul.2015, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Helikoptersko izviđanje u Trebinju potvrdilo: Požar pod kontrolom (FOTO)

TREBINJE - Nakon helikopterskog izviđanja, koje su obavili trebinjski vatrogasci i pripadnici Oružanih snaga BiH, ustanovljeno je da je požar oko Trebinja definitivno pod kontrolom, osim Trebinjskih brda, gdje je požarna linije dugačka oko 200 metara s prekidima.

Danko Vuković, komandir Vatrogasne jedinice Trebinje, je zajedno sa ostalim kolegama i pripadnicima Oružanih snaga BiH, odmah nakon izviđanja i dogovora koji je obavljen na licu mjesta, istakao da će veći broj >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << gasilaca krenuti ka požarištu ujutro oko četiri sata, dok će helikopter koji nije danas dejstvovao, usljed previsoke temperature, krenuti sa gašenjem ujutro u šest časova.

"Mi ćemo krenuti ka Trebinjskim brdima sa svim raspoloživim snagama, odnosno, pripadnicima vatrogasnih jedinica Trebinje i Lastva, Oružanih snaga BiH, pripadnicima Šumskog gazdinstva Trebinje i pripadnicima  Civilne zaštite Trebinje", kaže Vuković.

On dodaje da je na ternu trenutno 20 pripadnicka Oružanih snaga BiH i četiri vatrogasca koji čuvaju požar, a nekoliko njih dežura i da se vatra ponovo ne pojavi na starim požarištima u selima Slano, Lug i Kočela.

"Na Trebinjska brda ujutro kreće dvadeset naših vatrogasaca, petorica iz Lastve i pet radnika Šumskog gazdinstva, kao i 20 vojnika, a svi oni mogu ponijeti samo naprtnjače i probaće da se, i pored izuzetno nepristupačnog terena, bez puta, obraslog šikarom i dračom, probiju do požarišta", kaže Vuković.

Gasiocima na zemlji će biti potrebna puna dva sata da dođu do požarišta, pa će oni krenuti oko četiri sata, a helikopter polijeće tek oko šest, kako bi zajedno dejstvovali na gašenju požara.

Helikopterska jedinica Oružanih snaga BiH ostaje u Trebinju još nekolika dana, dok sva požarišta ne budu stoodsto ugašena.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.