Helikopterom pobegli iz zatvora

Izvor: RTS, 24.Jul.2009, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Helikopterom pobegli iz zatvora

Otetim helikopterom četvorica zatvorenika pobegla iz zatvora na severozapadu Belgije. Među odbeglim i Ashraf Sekaki, jedan od najopasnijih belgijskih kriminalaca.

Četvorica zatvorenika pobegla su otetim helikopterom iz jednog zatvora u blizini grada Briža, na severozapadu Belgije.

Među odbeglim robijašima nalazi se i Ashraf Sekaki, jedan od najopasnijih belgijskih kriminalaca, koji je osuđen za više od 16 nasilnih dela, uključujući i otmice zbog otkupa. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Zatvorenici su iz Briža odleteli u drugi grad, oteli automobil marke "mercedes", opljačkali jednu benzinsku pumpu, a potom pobegli u pravcu belgijske obale.

Interpol je svojim članicama poslao "narandžasto upozorenje" u kome im se skreće pažnja na trojicu begunaca.

"Ovo upozorenje poslato je ka 187 zemalja i značajno će pomoći da se ograniči kretanje begunaca i mogućnost njihovog prelaska granica", naveo je generalni sekretar Interpola Ronald Noubl.

Narandžasto upozorenje sadrži imena, fotografije i otiske prstiju trojice begunaca, navodi Interpol.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.