Hejli raspakovala Trampa: Otkrila kako je izbegao Vijetnamski rat; Ne zaslužuješ ni vozačku dozvolu...

Izvor: B92, 14.Feb.2024, 00:06

Hejli "raspakovala" Trampa: Otkrila kako je izbegao Vijetnamski rat; "Ne zaslužuješ ni vozačku dozvolu..."

Niki Hejli je ismejala predsedničkog kandidata Republikanske stranke Donalda Trampa nakon što je on prozivao zbog odsustva njenog muža u predizbornoj kampanji.

"To je odvratno!" rekla je Hejli (52) za "Foks njuz" u ponedeljak, misleći na Trampa (78), koji je tokom vikenda više puta pitao okupljene na mitingu u Južnoj Karolini o tome gde se nalazi njen suprug, major Majkl Hejli.

Tramp je okupljenima rekao: "Hejli je dolazila da me vidi u Mar-A-Lagu. 'Gospodine, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nikada neću ići protiv vas'.“

"Dovela je svog muža. Gde joj je muž? Oh, on je odsutan. On je odsutan. Šta se desilo njenom mužu?" rekao je Tramp na skupu.

Majkl Hejli je bio odsutan iz kampanja svoje supruge od juna, kada je bio raspoređen u Afriku sa 218. jedinicom za poboljšanje manevara kao deo Nacionalne garde Južne Karoline.

"Kada se rugate jednom veteranu, rugate se svim veteranima“, rekla je Hejli voditeljki Foksa Dejnu Perino, ponavljajući ono što je rekla odmah nakon Trampovih komentara.

"Ali ovo je obrazac, Dana. On je to radio iznova i iznova. Bilo da je išao i nazvao pripadnike vojske naivcima, da li je bio na groblju u Arlingtonu i govorio šta im to znači, zašto bi to uradili? Problem sa Trampom je što nikada nije bio ni blizu uniforme", rekla je ona.

"Očigledno je imao neku vrstu razloga zbog kojih kaže da to nije mogao da uradi“, rekla je Hejli, pozivajući se na zloglasni izveštaj da je tada 22-godišnji Tramp izbegao da bude regrutovan u Vijetnamski rat tvrdeći da ima koštane probleme.

"Ali realnost je da je najbliže što je Tramp bio u opasnosti je kada je loptica za golf pogodila njegov auto na golf terenu“, rekla je Hejli.

Bivša guvernerka Južne Karoline, koja je daleko druga iza Trampa u anketama za republikansku predsedničku nominaciju, rekla je da je "ponosna" na službu svog muža i poručila Trampu: "Kada se rugap službi borbenog veterana, ti ne zaslužuješ vozačku dozvolu, a kamoli da budeš predsednik Sjedinjenih Država."

Njen suprug, Majkl Hejli, je 10. februara uzvratio Trampu tako što ga je označio u tvitu koji je glasio "Razlika između ljudi i životinja? Životinje nikada ne bi dozvolile da oni najgluplji bude voda čopora.”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.